Appar.

Vad, hur, varför?

Appar kan vara mycket, i det här fallet pratar vi om appar för mobila enheter.

När man utvecklar en mobilapp måste man tänka på vilka plattformar man vill stödja och vilka funktioner som är kritiska. I nuläget vet både du och jag att dem största plattformarna är Android och iOS. När man har bestämt sig för det så måste man ta ställning till om det ska vara en “riktig” app, s.k Native App, en hybridapp eller en PWA. En PWA är en webbapplikation som har möjligheten att köras som en vanlig app på en telefon.

Dessa olika typer av appar har en del saker som skiljer dem åt. En PWA har t.ex ofta inte samma access till telefonens funktioner så som kamera eller notifikationsflöden. Detta kan skapa problem i efterhand så det är bäst att tänka ett steg extra, och det kan jag såklart hjälpa dig med.

Med en Native App har man däremot ett större jobb med att underhålla appen, man har oftast så många kodbaser som man har plattformar och dessa behöver underhållas var för sig.

Sen finns det mellanläget, Hybridappar. Dem fungerar enkelt sagt så att man tar en webbapplikation och antingen kompilerar den till en Native App eller paketerar den med ett yttre lager som agerar Native stöd. Detta är ofta ett bra alternativ men fungerar ännu inte så bra som det borde.

Behöver du hjälp?

Kontakta mig så kollar vi på det över en kaffe ☕️

Säg hej

🖐

+4676 291 03 22
hello@mikaeljrich.com